ZENGŐVIDÉK

Családi Erőforrás Központ


ZENGŐVIDÉK

Családi Erőforrás Központ


ZENGŐVIDÉK

Családi Erőforrás Központ


ZENGŐVIDÉK

Családi Erőforrás Központ


Belépés

Kapcsolat

„Zengővidék” Családi Erőforrás Központ, 

Családi és Ifjúsági Szolgáltató Iroda

 

7720 Pécsvárad, 

Kossuth Lajos u. 31.

(Fülep Lajos Városi 

Művelődési Központ)

 

Nyitvatartás: 

H-P: 8:00- 18:00

 

Munkatársak:

Bayerné Sipos Mónika, irodavezető. 

Tel.: 06-20/456-5250

Kárpáti András, közösségi munkás

Tel.: 06-20/400-3894

 

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A Tett-Hely Ifjúsági Egyesület a megvalósítója a „Zengővidék” – Családi Erőforrás Központ című pályázati projektnek.

 

A Tett- Hely Ifjúsági Egyesület, alapításkori nevén Dél-Pannon Fiatalok Európáért Egyesület, az ifjúsági korosztály érdekeinek megjelenítését és érvényesítését kívánja előmozdítani. Az Egyesület programjaival a fiatalokat aktív társadalmi szerepvállalásra szeretné ösztönözni helyi, regionális, nemzeti és európai szinten egyaránt.

 

Legfontosabb feladatunknak tekintjük a fiatal generáció segítését a sikeres élet feltételeinek megteremtésében, a tapasztalat és tudás megszerzésében pozitív értékek közvetítésével, és konkrét tevékenységekbe, szabadidős programokba való bekapcsolódás lehetőségének biztosításával.

Különös hangsúlyt helyezünk a valamilyen oknál fogva hátrányos helyzetben lévő társadalmi csoportok esélyegyenlőségének biztosítására, társadalmi integrációjának erősítésére. Mivel célcsoportunk elsődlegesen az ifjúsági korosztály, programjainkat mindig széleskörű együttműködésben valósítjuk meg.

 

A „Zengővidék” projekt szakmai programja épít a korábbi tapasztalatainkra, ifjúsági területen végzett eddigi munkánkra. Annak megvalósítása is a szakmai célkitűzéseinket szolgálja.

  • Az ifjúsági (18 - 35 év közötti) korosztálynak nyújt komplex, szervezett szolgáltatást (információnyújtás, tanácsadást, tréningek, fórumok, rendezvények) elősegítve a családi életre nevelést, a kisgyermekes fiatal szülők munkaerő-piacra való visszatérését.
  • A projekt során végzett közösségfejlesztő tevékenységek, személyre szabott tanácsadások, kompetenciafejlesztő és szabadidős programok elősegítik a fiatal gyermekes családok érdekérvényesítő és önsegítő hálózatának létrejöttét.
  • A projekt megvalósítása során létrejött együttműködések erősítik és hatékonyabbá teszi a családi és ifjúsági szolgáltató iroda kistérségi szintű működését, amelynek modellje adaptálható megyei szinten is.
  • A projekt szolgálja azt a célunkat is, hogy fejleszteni kell a komplex térségi ifjúsági feladat-ellátási rendszert, amely magába foglalja az információs és tanácsadó szolgáltatásokat, közösségi, szabadidős szolgáltatásokat, képzéseket, fejlesztő programokat.

 

 

Facebook LIKE!

Partnereink

„Zengővidék” Családi Erőforrás Központ, 

Családi és Ifjúsági Szolgáltató Iroda együttműködő partnerei:

 

Berkesd Község Önkormányzata

 

Erzsébet Község Önkormányzata

 

Fazeakasboda Község Önkormányzata

 

Feked Község Önkormányzata

 

Fülep Lajos Művelődési Központ, Pécsvárad

 

Martonfa Község Önkormányzata

 

Pécsvárad Város Önkormányzata

 

Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat

 

Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat

 

Együttműködő partnereink, feltöltés alatt.